Četvrtak, 20 Februar 2020

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Manifestacije
Dani Lajkovca

Kolibarski kotlićNajveća manifestacija kulture u proteklih deset godina u Lajkovcu svakako su "Dani Lajkovca", koji obično počinju između 20. i 25. a završavaju se 31. jula.

Turistička organizacija je u okviru tih dana osnovala "Kolubarske igre bez granica" i "Kolubarski kotlić". Programi se realizuju u saradnji sa ekološkim društvom "Kolubara" i tada se okupe ljubitelji Kolubare, koji se takmiče u skokovima u vodu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena saramena, skokovima u dalj, dok vrsni kulinari ispred svojih brvnara pripremaju gulaš, paprikaš, riiblju čorbu i ostale specijalitete u kotliću. Sve to prati interesantan muzički program.

Opširnije
 
Izložba narodnih instrumenata i muzike

Izložba narodnih instrumenata i muzike se održava u jesen a datum se prilagođava učesnicima i slobodnom prostoru. Mesto postavke je velika opštinska sala.

Graditelji frula, gusala, frulaši, guslari, violinisti, kolekcionari, izlažu svoje vredne kolekcije ali i demonstriraju zvuk zainteresovanoj publici.

 
Kolubarski vez

Međunarodna smotra folklora koja se održava svakog oktobra.

 
Likovna kolonija u Bogovađi i Hadži Ruvimov likovni salon

Tradicionalno se organizuju u septembru.

 
Žene stvaraju

Manifestacija Zene stvarajuMartovska smotra likovne i primenjene umetnosti dama iz valjevskog, lazarevačkog i susednih krajeva koje se predstavljaju umetničkim slikama, fotografijama, radovima na keramici i platnu, modnim i drugim kreacijama.

 
Izložba goveda simentalske rase

Tradicionalno se održava 27. septembra.

 
Hajdučko – jatački dani

Manifestacija Hajducko jatacki daniRevija običaja, folklora, etnomuzike, umetničkih zanata i tradicionalne trpeze. Prvi put je održana na Mitrovdan 2004. godine, u organizaciji KC "Hadži Ruvim", Crvenog krsta Beograda i srpskog akademskog društva "Vizantija". Autor manifestacije bio je Milutin Ranković a učesnici moraju nastupati u narodnim i gradskim nošnjama. Po uzorima iz 18. i 19. veka, što se odnosi i na staro oružje, muziku, umetničke zanate i trpezu.
 

 

 


Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite