Utorak, 2 Jun 2020

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

 • Stari voz Ćira

  Prolazak vozom kroz Lajkovac prugom Beograd-Bar i zvuk pištaljke, budi sećanja na stara vremena.

 • Centar opštine Lajkovac

  Prelepo mesto za šetnju, opuštanje i prijatne večernje izlaske.

 • Kolubara

  Reka koja vam nesebično daje svoje blago.
  Dođite i uživajte u njemu.

 • "Hajdučki sastanak"

  Manifestacija običaja, tradicije i kulture u Lajkovcu pokraj Kolubare.

31Dec 2019 К О Н К У Р С ЗА ДИРЕКТОРА ТО

К О Н К У Р С ЗА ДИРЕКТОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ЛАЈКОВАЦ

Директор Туристичке организације општине Лајковац:

 

НА ПЕРИОД ОД 4 ГОДИНЕ:

 

Услови које кандидат мора да испуњава:

 1. стечено високо образовање на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету;

 

 1. радно искуство од четири године, од чега најмање две године на руководећим пословима;

 

 1. активно знање најмање једног страног језика;

 

Поред претходно наведеног, кандидат подноси:

 • пријаву на конкурс,
 • предлог програма рада Туристичке организације општине Лајковац за период од 4 године,
 • оверена фотокопија дипломе или уврење о стеченој стурчној спреми,
 • доказ о радном искуству,
 • биографију (уколико кандидат поседује референце, односно реализоване пројекте у области туризма прилаже их уз биографију),
 • сходно закону уверење издато од стране надлежног суда да се против лица које конкурише не води поступак или истрага, као и одговарајуће уверење из казнене евиденције МУП-а,
 • уверење о држављанству Републике Србије (оригинал или оверена фотокопија),
 • лекарско уверење,
 • извод из матичне књиге рођених (оригинал или оверена фотокопија)
 • очитана лична карта

Рок и начин подношења пријаве:

Крајњи рок подношњењ пријаве је 10 (десет) дана од дана објављивање конкурса, у листу „Послови“ Националне службе за запошљавање и званичној страници Туристичке организације.

Пријава на конкурс, са доказима, подноси се препорученом пошиљком или лично на адресу: Туристичка организација општине Лајковац, Омладински трг број 1, 14224 Лајковац са назнаком „Конкурс за именовање директора – не отварати“

Неблаговремене и непотпуне пријаве на конкурс неће се разматрати

 

                                                                                                Председник Управног одбора

 

 
25Nov 2019 ДОПРИНОС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ АКЦИЈИ “СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ”
Туристичка организација општине Лајковац традиционално ће учествовати у организацији уметничког програма у оквиру акције “Стазама Колубарске битке” 30.новембра 2019. која ће бити организована од Лајковца до Ћелија.
 
 
Том приликом испред манастира Св.Ђорђе у Ћелијама, наступиће глумица и професор Академије лепих уметности, Биљана Ђуровић, која је и раније учествовала на овом скупу, а одломци из њене монодраме “Надежда Петровић” праћени су са емоцијама и сузама у очима публике, због чега су и инсистирали на њеном поновном доласку. Поред ње, наступиће и глумац Перо Бјековић, а по речима председника “ПСД Ћира” Владе Јаковљевића, присутнима ће се обратити и игуман манастира Св.Ђорђа у Ћелијама отац Доситеј.
 
ПРОГРАМ АКЦИЈЕ “СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ”:
 
Планинарско-смучарско друштво ”Ћира” из Лајковца према календару акција организује:
 
РЕПУБЛИЧКУ планинарску акцију
СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ
 
Акција ће се извести 30. новембра (СУБОТА) 2019. године, по следећем плану:
 
08-09сати Скуп и пријаве учесника у Лајковцу на платоу Железничке станице.
 
09.00 сати Отварање акције и полазак на стазу;
 
09-15 сати Пешачка тура на стази: од Лајковца (120 мнв) – археолошко налазиште Анине – Човка (272 мнв) – спомен костурница и манастир Ћелије (139 мнв) – споменик Димитрију Туцовић на Врапче брду – „Марковића пут“ – Лајковац .
Постоји могућност да аутобуси у повратку чекају код старог моста на Колубари
а минибусеви могу бити код манастира (ако учесници желе да скрате стазу).
 
16 сати Повратак у Лајковац
 
16.30 сати Ручак уз доделе захвалница и пригодан програм.
 
СТАЗА:
Дужина стазе је 16 км и спада у категорију лаких стаза. Вода на стази : код манастира. У манастиру биће укратко о историји краја и учешћу наших предака у Првом светском рату. Учесници бити послужени чајем код манастира.
ПРЕПОРУКЕ:
– Опрема одговарајућа за једнодневну акцију, непромочива обућа и одећа због могуће кише (опрему прилагодити временским условима).
– Ручак по завршетку акције је у хотелу „Лајковац“ (цена ручка је 300,00 динара, посни пасуљ, салата, хлеб). Цене пића су приступачне (пиће не улази у цену ручка).
– Обавезно понети планинарску и здраствену књижицу. Прибор за ручавање је обезбеђен.
НАПОМЕНА:
Организатор обезбеђује редарску службу на стази, печат акције и пролазних тачака, такође и присуство особља Дома здравља „Лајковац“ и ГСС. Обавезе вођа група су да при доласку предају попуњен списак учесника ( на ОБРАСЦУ БРОЈ 1 ), као и уплате учесника заинтересованих за ручак. Избор учесника на стази и одговорност за своје чланове сносе вође група. У случају лоших временских услова организатор задржава право на промену стазе.
Пожељно је потврдити учешће до 28.11.2019.г.
 
Пријаве и обавештења:
063/253-054; 065/253-0054
хттп://www.псдциралајковац.цом
 
Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од нас – НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ стога Вас позивамо да заједно испоштујемо жељу наших предака.
 
КОЛУБАРА ТЕЧЕ И ПАМТИ
 
16Okt 2019 Реконструкција железничких станица

Пруга на овој релацији је модернизована 2017. године, захваљујући средствима из руског кредита и њом возови саобраћају брзином од 100 километара на сат. Време путовања возова на овој релацији је конкурентно, превоз поуздан, а цене повољније, па број путника расте, што ову железничку деоницу чини изузетно значајном. „Инфраструктура железнице Србије“ овај посао реализоваће у сарадњи са друштвено одговорним компанијама које учествују у пројекту модернизације српских железница, па ће овај пут оне својим бесплатним радом подржати уређење железничких станица на овој деоници барске пруге. Реч је о компанијама: Рај Швелен, АЖД, Миленијум, Сигналинг, Прогрес, Слога, Институт Михајло Пупин и Галеб.

На иницијативу потпредседнице српске Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, да поред пројеката модернизације железничке инфраструктуре и железнички објекти морају бити лепши и уређени како би се вратило поверење јавности, „Инфраструктура железнице Србије“ покренула је програм реконструкције железничких станица широм Србије, саопштено је из тог предузећа. Током ове и прошле године „Инфраструктура железница Србије“ већ је уредила око 70 станичних објеката широм Србије, од којих неки и по неколико деценија нису били реконструисани.

 
16Sep 2019 Свечана академија поводом Дана општине
Поводом Дана општине Лајковац, у понедељак 16. септембра од 12 часова у великој сали Општине биће одржана свечана академија. Званицама ће се обратити председник општине Андрија Живковић и књижевник Радован Бели Марковић. У програму учествују: Tрио „Аморозо“, етно певачка група из Ваљева и чланови литерарне секције Средње школе „17. септембар“ Матеја Петронијевић и Миливоје Миловановић.
 
 
Исте вечери, од 20 часова у Културном центру, Општина суграђанима поклања позоришну представу „Љубав до гроба“, у којој играју Снежана Савић, Миленко Павлов и Марина Воденичар.
 
03Okt 2019 Промоција воденица на Колубари и Топлици и представљање књиге Драгана Живановића

Dani Lajkovca i Dani vodenica

15.окобар, 19 часова, велика сала градске куће. Туристичка организација општине лајковац и друштво воденичара Србије, са седиштем у Марковој Цркви, организује промоцију воденица на Колубари и Топлици и представља књигу Драгана Живановића , члана Друштва воденичара Србије, "Поштење и поверење живе у воденици".
Opširnije
 
13Jul 2019 У сусрет манифстацијама "Дани Лајковца" и "Дани воденица" 2019

Dani Lajkovca i Dani vodenica

Програм ТОО Лајковац у току манифестација "Дани Лајковца" 16.Јул у 17.часова, код Јолића воденице "Дани воденица", мултимедијални програм. Учествују музичари, песници, сликари и народни ствараоци. Специјални гости вокална група "Шапчанке".
17.јул у 17 часова код Јолића воденице "Исток-запад Лајковачком пругом", мултимедијални програм у оквиру "Дана воденица", учествују музичари, писци, публицисти, народни ствараоци и међу њима лајковачки "Лакустик бенд". 28.јул, од јутарњих часова, код ловачке брвнаре крај Колубаре, почиње ревиjа кулинарства "Колубарски котлић".
Гост манифестације је оркестар "Свилен Конац".
Opširnije
 
Prethodna12345678910Sledeća

 

Vremenska prognoza

Kursna lista NBS

Ovde je bilo

Danas8
Ovog meseca32
Ukupno97928

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite