Subota, 16 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

ДОПРИНОС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ АКЦИЈИ “СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ”
Туристичка организација општине Лајковац традиционално ће учествовати у организацији уметничког програма у оквиру акције “Стазама Колубарске битке” 30.новембра 2019. која ће бити организована од Лајковца до Ћелија.
 
 
Том приликом испред манастира Св.Ђорђе у Ћелијама, наступиће глумица и професор Академије лепих уметности, Биљана Ђуровић, која је и раније учествовала на овом скупу, а одломци из њене монодраме “Надежда Петровић” праћени су са емоцијама и сузама у очима публике, због чега су и инсистирали на њеном поновном доласку. Поред ње, наступиће и глумац Перо Бјековић, а по речима председника “ПСД Ћира” Владе Јаковљевића, присутнима ће се обратити и игуман манастира Св.Ђорђа у Ћелијама отац Доситеј.
 
ПРОГРАМ АКЦИЈЕ “СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ”:
 
Планинарско-смучарско друштво ”Ћира” из Лајковца према календару акција организује:
 
РЕПУБЛИЧКУ планинарску акцију
СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ
 
Акција ће се извести 30. новембра (СУБОТА) 2019. године, по следећем плану:
 
08-09сати Скуп и пријаве учесника у Лајковцу на платоу Железничке станице.
 
09.00 сати Отварање акције и полазак на стазу;
 
09-15 сати Пешачка тура на стази: од Лајковца (120 мнв) – археолошко налазиште Анине – Човка (272 мнв) – спомен костурница и манастир Ћелије (139 мнв) – споменик Димитрију Туцовић на Врапче брду – „Марковића пут“ – Лајковац .
Постоји могућност да аутобуси у повратку чекају код старог моста на Колубари
а минибусеви могу бити код манастира (ако учесници желе да скрате стазу).
 
16 сати Повратак у Лајковац
 
16.30 сати Ручак уз доделе захвалница и пригодан програм.
 
СТАЗА:
Дужина стазе је 16 км и спада у категорију лаких стаза. Вода на стази : код манастира. У манастиру биће укратко о историји краја и учешћу наших предака у Првом светском рату. Учесници бити послужени чајем код манастира.
ПРЕПОРУКЕ:
– Опрема одговарајућа за једнодневну акцију, непромочива обућа и одећа због могуће кише (опрему прилагодити временским условима).
– Ручак по завршетку акције је у хотелу „Лајковац“ (цена ручка је 300,00 динара, посни пасуљ, салата, хлеб). Цене пића су приступачне (пиће не улази у цену ручка).
– Обавезно понети планинарску и здраствену књижицу. Прибор за ручавање је обезбеђен.
НАПОМЕНА:
Организатор обезбеђује редарску службу на стази, печат акције и пролазних тачака, такође и присуство особља Дома здравља „Лајковац“ и ГСС. Обавезе вођа група су да при доласку предају попуњен списак учесника ( на ОБРАСЦУ БРОЈ 1 ), као и уплате учесника заинтересованих за ручак. Избор учесника на стази и одговорност за своје чланове сносе вође група. У случају лоших временских услова организатор задржава право на промену стазе.
Пожељно је потврдити учешће до 28.11.2019.г.
 
Пријаве и обавештења:
063/253-054; 065/253-0054
хттп://www.псдциралајковац.цом
 
Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од нас – НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ стога Вас позивамо да заједно испоштујемо жељу наших предака.
 
КОЛУБАРА ТЕЧЕ И ПАМТИ
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite