Ponedeljak, 25 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Tуристичка организација општине Лајковац започела програмске активности

Turistička organizacija opštine Lajkovac započela programske aktivnostiTуристичка организација општине Лајковац, програмске активности започела је у овој години сарадњом са средњом школом "17 септембар" из Лајковца, на Савиндан, када је за школску славу ангажовала гуслара и књижевника Милорада Шаровића, те глумца Перу Бјековића, који су са средњошколцима и њиховим професорима, учестовали у академији посвећеној овом празнику. Поводом славе првом српском светитељу и просветитељу, То Лајковац, помогла је и цркви да обезбеди традиционалне поклоне ђацима Лајковачких школа.

На Међународном сајму туризма у Београду, ТОЛ је имала свој самостални штанд који је био изузетно посећен. Тако су се на њему могли видети и представник Румуниске амбасаде у Београду др Стефан Имре, председник друштва гардош Ласло Вадлеве, доајени новинарства Мирослав Стевановић и Иван Кривец, глумци Милан Милосављевић и Љиљана Јакшић, власници Кумове и Сретеновића воденице. Посeбна атракција је била када је штанд посетила и актуелна мис туризма Србије, са пратиљама. Био је изведен и музички програм у ком су учествовали кларинета Петар Гојковић, гитарски дуо "Деда и унук-Буца и Богдан". Штанд су посетили и председник општине Владимирци и наравно председник Општине Лајковац Андрија Живковић и бројни уметници, туризмолози, културни посланици и љубитељи туризма.
 
Представљени су културно историјски споменици, археолошка налазишта, воденице на Колубари и Топлици, спортско рекреативни центар и најављено финале одбојкашког купа, који ће се одржати у Лајковцу.
Очекује нас...
Појављивање са штандом То Лајковац, на изложби пчелара у Лајковцу у Марту.
Подршка у уметничком програму Еколошком друштву "Каструм Бродаре" у организацији "Туцијаде", на Врачебрду, на други Васкрс.
Традиционалнни мајски Сусрети од 30 априла до 3. маја, још пар дана пре манифестације имаће књижевно вече Виће из Сен Галена, који ће бити најава богатом културно уметничком програму, који ће започети 30, априла од 17. часова код Јолића воденице, изложбом у свету познатог сликара наивца Слободана Топаловића, уметничком радионицом у којој ће поред наших учествовати и академски сликари из Москве, што ће подржати и Лајковачких канцеларија за младе. Очекује се и богат музички програм. Први и други мај биће посвећен сликарима из иностранства, који ће трагати за мотивима Лајковца, док ће 3. маја бити, одржан Фестивал виолине "Златно гудало", кореографија "Хајдучки Састанак", мултимедијални програм, са сликарима, афористичарима, песницима и наравно музичким програмом. Ако временске прилике дозволе и овај програм биће одржан на обали реке Колубаре а о детаљима, учесницима програма, евентуалним променама, обавештаваћемо преко наше ФБ странице.
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite