Sreda, 20 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Одржана дванаеста Пчеларска изложба у Лајковцу
Друштво пчелара Лајковац, у сарадњи са Општином Лајковац, Туристичком организацијом Лајковац, Културним центром „Хаџи Рувим“ и Центром за пољопривреду Лајковац, организовало је традиционалну Пчеларску изложбу и саветовање за произвођаче. На платоу испред Градске куће, дванаести пут за редом, пчелари из више градова изложили су своје производе. Изложба је отворена уз културно-уметнички програм, а у великој сали Општине одржано је предавање на тему „Побољшање и искоришћење пчелиње паше“, предавач је био проф. др Горан Јевтић из Крушевца. Манифестацију је отворио председник општине Андрија Живковић, а осим лајковачких пчелара, учествовали су и гости из удружења из Ваљева, Лазаревца, Уба, Мионице, Обреновца, Пожеге и других градова.
 
Председник општине Лајковац Андрија Живковић, рекао је да ће општина наставити сарадњу са пчеларима и да га посебно радује чињеница да је све више младих људи који се баве пчеларством, као и то да је на челу Удружења млад пчелар Предраг Ковачевић.
-Бављење пчеларствм је у целој Србији у експанзији.Упркос лошем времену овде је велики број излагача. Пчеларство у Лајковцу завређује пажњу, има велики потенцијал и општина радо излази у сусрет пчеларима. Ове године повећан је буџет за пољопривреду на 16 милиона динара. То ћемо радити и у наредним годинама, а мене као председника општине посебно радује да је комуникација са пчеларима у Лајковцу на веома завидном нивоу. Надам се да ћемо у будућности још боље сарађивати  и да ћемо све њихове захтеве, који су неопходни за развој пчеларства на нашој територији, испунити“, 
Живковић је пожелео пчеларима добро време и пуне кошнице, пуно меда, као и да се број пчелара у Лајковцу из године у годину повећава.
 
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite