Sreda, 20 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Завршен уметнички караван

Уметнички караван, који је водио и уређивао Милутин Ранковић, започео је своје активности 2. октобра у Лајковцу и Београду, а завршио 10. октобра у Алексинцу. Учествовали су уметници из Москве Марија Смољанинова, Анастасија Моргачева и Анатолиј Васиљевић Гончаренко. Радован Симић из Бјељине био је учесник каравана, али и домаћин у Бјељини и Лопарама.

 

Изложбу у Галерији Културног центра града Бијељине отворио је шеф кабинета градоначелника Миле Пејичић, који је за учеснике каравана приредио и пријем у Градској управи града Бијељине. Иако је тога дана у посети Бијељини био и председник Републике Српске Милорад Додик, љубазни домаћини нашли су времена да направе плелиминарне разговоре о будућој сарадњи са учесницима каравана и да размене пропагандни материјал наших градова и општина, као и уметничких савеза.

У оквиру каравана одржани су и Византијски одбљесци у Галерији „Театра 78“ у Београду, где су се укључили бројни ликовни уметници пристигли из градова широм Србије, али и из Русије, Аустрије, Републике Српске. Учествовали су и песници, музичари, глумци представници медијских кућа, професори са разних универзитета, међу њима и Вјера Мујовић, Марија Рајшић Миљевић, професор др. Слоба Нешковић, Марија Рајшић Миљевић и други. Караван је посетио и Мишар, Трбушац, Ново Село, Алексинац, а у манастиру Липовац начињен је портрет владике Дионисија. У организацији каравана помогли су Наталија Костецка, руководилац организације Млади 21, УМС Златна Нота, САД Византија, СУОР, Задужбинско друштво Мишар, Театар 78, Скупштина града Бјељине, Радо Савић председник Општине Лопаре са сарадницима, ЦКИ Лопаре, ТОО Лопаре и Библиотека Алексинац и Жарко Марковић, председник МЗ Ново село.

Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite