Subota, 16 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Дани воденица на Колубари
Данас се код Јолића воденице завршава културно-туристичка манифестација „Дани воденица“ и уметнички караван „Исток-Запад лајковачком пругом“, коју је од 15. до 20. јула организовала Туристичка организација Општине Лајковац. Поред 30 сувласника Јолића воденице, учешће на манифестацији узели су бројни сликари, песници, инструменталисти, певачи забавне и народне музике, етно и калиграфске радионице из бројних градова Србије, као и гости из иностранства. Манифестација се организује од 2012. године са циљем промоције туристичких потенцијала Лајковца, поготово старих објеката као што су воденице на Колубари, истакао је председник ТОО Лајковац Милутин Ранковић. Жеља је да се оне сачувају, рестаурирају и остану будућим генерацијама. Програм је прогласио отвореним Милован Бајић, управник Јолића воденице, који је овом приликом рекао да је врло значајна манифестација која има за циљ очување воденица и старих заната. Он је најавио и уређење воденице и околине: у плану је изградња летњиковца и садња дрвећа, како би били створени услови да ће се убудуће „Дани воденица“ увек одржавају на том месту. Међутим, на првом месту је санирање воденице, а после тога најављени радови.
 
И овога пута се представило Удружење музичких стваралаца „Златне ноте“ из Београда, поезијом и изложбом етно мотива, чији чланови су стигли из Цириха, Париза, Новог Сада, Краљева и других градова. Првог дана манифестације у вечерњим часовима на мини-пич терену код Хале спортова одиграна је фудбалска утакмица старих навијача сплитског „Хајдука“, који су се појавили у ретро-дресовима из седамдесетих и представника Општинске управе Лајковац. Већина играча, нарочито међу „хајдуковцима“, била је старија од 50 година, а многи од њих у младости су фудбал играли у Српској лиги или у Првој савезној лиги. 
Туристичка организација 22.јула организује са Мото клубом "ТНТ" ,традиционални мото скуп крај реке Колубаре, док ће сутрадан 23.јула са лајковачким ловцима организовати Традиционални колубарски котлић.
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite