Sreda, 20 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

ЛАЈКОВАЦ ПРЕДСТАВЉЕН У ПАРИЗУ
Савез Срба Француске и Омнибус асоцијација из Париза и ове године позвали су вајара Милутина Ранковића да својим поздравним говором у форми здравице отвори Светосавски бал на Сени и уреди и води мултимедијални програм и изложбу у галерији-свечаној сали Цркве Свети Сава у Паризу. Том приликом Милутин Ранковић је у својству директора ТОО Лајковац,  представио туристичке ресурсе Општине Лајковац, кроз брошуре „Кад је Миле ишао лајковачком  пругом“, “Зов чекетала“, и „Сећање на Колубарску Битку“. Милутин Ранковић је Милисаву Алексићу, парламентарцу Европске уније, уручио признање „ Динар Стефана Високог“ – дипломи на којој је одштампан динар Деспота Стефана Лазаревића експонат са археолошког налазишта Анине, а у име председника Општине Лајковац,  Андрије Живковића,  Милутин Ранковић је Алексићу  уручио скулптуру у црном колубарском храсту. Милисав Алексић је обећао да ће у току ове године посетити Општину Лајковац.
Цела манифестација у Паризу трајала је од 25 до 29 јануара, а посетили су је бројне дипломате, свештенство, представници париских Општина и наше дијаспоре. Председник Савеза Срба Француске Ромео Милошевић, предложио je да се направи списак Лајковчана који живе у Паризу и оснује удружење Лајковчана у Паризу. Поред Милутина Ранковића у програму су учествовали музичари Бора Дугић, Чеда Марковић, оркестри из Србије и Француске, Француски шансоњери, глумац Микица Антонијевић, куд  Абрашевић, кларинетиста и идејни творац манифестације Петар Гојковић и други.
Поводом Савиндана ТО Лајковац ангажовала је и Биљану Ђуровић, професорку Академије лепих уметности, носиоца  титуле „ Глумица Европе“, која је у Средњој техничкој школи у Лајковцу извела „ Небеску  литургију“ Владике Николаја Велимировића.
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite