Subota, 16 Januar 2021

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Ulica otvorenog srca pulsira zabavom i lepim raspoloženjem

Juče popodne je u šetališnoj zoni Lajkovca, u ulici vladike Nikolaja, omeđena raznobojnim balonima zaživela Ulica otvorenog srca, prvenstveno namenjena najmlađima. Manifestacija će trajati do petka 6. januara, uz generalno pokroviteljstvo Opštine Lajkovac, organizaciju Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Turističke organizacije opštine Lajkovac i značajnu podršku poznatog preduzeća „Iva agrar“, koje je još jednom pokazalo da je društveno odgovorna firma. 

 Decu, ali i njihove roditelje, sjajno su zabavili klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop. 
Posetioce je oduševilo i prisustvo odbojkašica „Železničara“ koje su deci delile balone. Ove zime Lajkovac prvi put ima prazničnu dekorativnu rasvetu i klizalište, tako da predsednik opštine Andrija Živković, koji je sa porodicom došao u Ulicu otvorenog srca, nije krio zadovoljstvo:
-Odlučili smo se ove godine za drugačiji koncept gradske proslave Nove godine i Božića. Neće biti koncerta ni za Srpsku novu godinu, smatrali smo da se treba okrenuti mladima tako da smo organizovali četvorodnevnu Ulicu otvorenog srca. Ceo ambijent upotpunjuje prvi sneg ove sezone, koji je baš danas pao, novogodišnja rasveta koju je Opština Lajkovac kupila krajem godine i prvi put postavila u našem gradu, kao i klizalište koje takođe prvi put imamo u našoj varoši. Nadam se da su Lajkovčani zadovoljni novogodišnjim ambijentom, ako nešto ne bude dobro sledeće godine ćemo organizovati još bolje, atraktivnije i sa bogatijim sadržajima. Lično ću se truditi da se manifestacija održi i bude još masovnija. Kada su u pitanju gradske manifestacije, planiramo da ovog leta „Dane Lajkovca“ premestimo na Kolubaru, kako bismo posetiocima približili našu reku i sugrađane uputili da letnje mesece što više provode pored Kolubare. To treba da bude tradicionalna manifestacija po kojoj će Lajkovac biti prepoznatljiv u Kolubarskom okrugu i privući ljude iz okolnih gradova, poput Lazarevca i Obrenovca. Znači, treba da ponudimo sadržaje po kojima ćemo se izdvajati, kao što su ovih dana Ulica otvorenog srca i klizalište. Želim da se zahvalim društveno odgovornim firmama kao što je „Iva agrar“, koja je već poznata po ulaganju u sport, a koja je značajnu podršku dala i organizaciji ove manifestacije. Ovim gestom pokazali su koliko su velika firma i koliko brinu o svim sferama života u Lajkovcu – zaključio je predsednik Živković.
Snežana Radojević, koordinator Ulice otvorenog srca u ime Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, izjavila je:
-Osim Kulturnog centra, Turističke organizacije i kompanije „Iva agrar“, u organizaciji Ulice otvorenog srca učestvuju OŠ „Mile Dubljević“ i Predškolska ustanova „Leptirić“. Kompanija „Iva agrar“ se odrekla kupovine luksuznih novogodišnjih poklona i ta sredstva preusmerila u ovu manifestaciju. Klovnovi i mađioničari su već tu, otvoren je bazar domaćih proizvoda. Narednih dana imamo dečje predstave, klovnove, žonglere, Deda Mraza i koncert Leontine sa zvezdicama. Sve ovo radimo kako bismo najmlađim sugrađanima ulepšali novogodišnje i božićne praznike i mini raspust.
U sredu popodne program otvaraju klovnovi i predstava „Novogodišnja bajka“, sledi maskenbal i na kraju večeri „Avanture Mileta i Guleta“. U četvrtak, uz stalno prisutne klovnove i Deda Mraza, biće odigrane predstave „Pasuljko“ i „Princ žaba“, da bi u 19 sati počeo koncert „Leontine sa zvezdicama“.  Sve do petka, Badnjeg dana, u pešačkoj zoni biće postavljeni raznovrsni prodajni štandovi na kojima najviše ima Božićne dekoracije, predmeta urađenih dekupažom, domaćih proizvoda od meda i voća i slično. Turistička organizacija Opštine Lajkovac 3. i 4. januara angažovaće ,"Mali Monmartr", umetničku radionicu pod vođstvom Mila Jakovljevića, sa slikarkama iz Beograda, koju prati i izložba na otvorenom. Nastupaju ulični svirači gitaristi "Bogdan i Buca". „Haos Animatori“,  gutači vatre i led šou biće organizovani 4. januara. Štand sa dekupažom i medenjacima na novogodišnju temu predviđen je za 3. i 4. januar. Profesor Petar Gojković, klarinetista iz Pariza, 4. i 5. januara nastupa sa francuskom, evropskom  i srpskom muzikom. Direktor Milutin Ranković kaže da je već prvo veče Turistička organizacija upotpunila atmosferu svirkom „Buce i unuka“ ispred svojih prostorija, kojima se pridružilo još par muzičara, tako da je Ulica otvorenog srca i takvom neposrednošću opravdala svoj naziv.
Poznata lajkovačka kompanija „Iva agrar“, sponzor superligaša Ženskog odbojkaškog kluba „Železničar“, svojom donacijom doprinela je da Ulica otvorenog srca bude sadržajnija. O tome komercijalno-finansijski direktor Radiša Mitrović kaže:
-Odlučili smo da ove godine sponzorišemo manifestaciju Ulica otvorenog srca odričući se nabavke skupih poklona za naše poslovne partnere jer smatramo da je veći poklon prirediti radost mališanima: obezbediti im balone, slatkiše, predstavu... „Iva agrar“ će i ubuduće podržavati ovakve manifestacije.
Posebnu atrakciju predstavljale su odbojkašice, koje su širile dobro raspoloženje i delile balone deci. U izjavi za medije i naš sajt Nevena Veljković, kapiten ŽOK Železničar, rekla je:
-Nama odbojkašicama je mnogo drago što su odbojkaški klub i „Iva agrar“ stali iza ove manifestacije, drago nam je što smo došli ovde da sve to podržimo, promovišemo manifestaciju, podelimo balone deci. Pozivam sve Lajkovčane i ljude iz okoline da dođu ovde i vide kako je lepo, zabavno i kako je ovo sjajno za mališane.
Planirano je da klizalište, koje je smešteno pored starog mlina u centru grada, bude na raspolaganju Lajkovčanima sve do početka marta, ako vreme bude dovoljno hladno. Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 sati do 22 sata, a večeras će proraditi i kafić u kojem se mogu ugrejati i okrepiti i roditelji i deca. Praznični ambijent u Lajkovcu obogaćuje dekorativna rasveta u glavnoj ulici i šetališnim zonama, kao i jelka ispred Gradske kuće. Sve to zajedno doprinosi da se naši sugrađani svečanije i prijatnije osećaju, a s obzirom da je naša varoš prolazna na putu ka Ibarskoj magistrali, značajno doprinosi boljem imidžu Lajkovca.
 
{gallery}06012017{/gallery}
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite