Utorak, 14 Jul 2020

Pratite nas na Facebook Twitter Google+ Youtube

Kolubarski kotlić 2016

Kolubarski kotlić 2016Danas je na obali reke Kolubare, kod Lovačke brvnare u Lajkovcu, održana sedma po redu manifestacija turizma i kulinarstva "Kolubarski kotlić 2016". Manifestaciju je organizovala TOO Lajkovac i lajkovačka sekcija Lovačkog društva Dragan Radović, a u takmičarskom delu učestvovalo je 23 ekipe iz Lajkovca i dugih mesta iz susednih opština.

TOOL, za ovu priliku kapitenima ekipa obezbedila je pehare za prvo drugo i trće mesto, zahvalnice, priznanja i majce sa simbolima manifestacije, kao i muzički program u kome je učestvovao akustični bend "Staro vino", profesor muzike klarinetista Petar Gojković, koji živi i radi u Parizu, gde je ujedno i predsednik odbora za kulturu Saveza Srba Francuske. Petar Gojković je sa "Starim vinom", izveo numeru sa elementima etno džeza, a zatim i učestvovao u stručnom žiriju za ocenjivanje najbolje pripremljenog jela. Iz Pariza su nam stigli mladi fotoreporter Marko Gojković stigla i Slavica Perić, vokalna solistkinja narodne muzike, koja je nedavno učestvovala na "Danima vodenica "manifestaciji koju TOO Lajkovac takođe organizuje, što ju je privuklo da ponovo dođe u naše mesto i ovom prilikom otpeva nekoliko izvornih numera.

Učesnike i goste pozdravili su direktor TOO Lajkovac, Milutin Ranković, predsednik Lovačke sekcije Milan Radović, a predsednik opštine Andrija Živković, zvanično je otvorio manifestaciju. Predsednik žirija Radiša Bogdanović, je proglasio pobednike a prvo mesto i pobednički pehar ponela je ekipa na čijem čelu je bio Milenko Daničić, drugi je bio Zoran Jovanović i treći Mileta Janković. Žiri je Aci Vitoroviću i Radu Milinkoviću dodelio priznanja za kreativnost. Manifestaciji je prisustvovao i Zlatan Savić, predstavnik "Vino Župa"iz Aleksandrovca, čime je otvorena mogućnost saradnje TOO Lajkovac, sa ovom brediranom srpskom kućom.
Prisustvo opštinskog rukovodstva, gostiju iz inostranstva i predstavnika privrednih organizacija, pokazuje da manifestacija dobija i svoj novi karakter i postaje mesto gde se mogu ostvariti kontakti na brojnim nivoiuma.
Share on Facebook
 

Kontakt informacije

Adresa: Omladinski trg 1

14224 Lajkovac

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mobilni: +381 (63) 106-2717

Pišite